Főoldal / Hírek
HÍREK
2018. 03. 28.

Az együttműködő robotok gyorsítják a robotika elterjedését

A 2017-es World Robotics Report előrejelzése szerint idén 18%-al növekszik a robotok telepítésének száma. A Universal Robots örül annak, hogy ebben a növekedésben az együttműködő robotok továbbra is nagy szerepet játszanak.A Nemzetközi Robotika Szövetség (IFR) által kiadott, 2017-es World Robotics Report szerint 2017-ben 18%-os növekedéssel kell számolnunk az ipari robotok alkalmazását érintően, az ezt követő, 2018-2020-ig terjedő időszakra pedig újabb 15%-os emelkedést prognosztizálnak. Az optimista becslés mögött olyan tényezők állnak, mint a világgazdaság vártnál nagyobb növekedése, a gyorsabb üzleti ciklusok, a változatosabb vásárlói igények, és az ún. „Ipar 4.0” várható, további terjedése.

 

Képaláírás minta szövegEgy érdekes fejlemény, ami nem érte meglepetésként a Universal Robots szakértőit, hogy az előrejelzések szerint ebben a növekedésben a kollaboratív robotok vezető szerepet fognak játszani. A jelentést meghatározó trend, az „ember és robot együttműködése” számtalanszor említésre kerül, csakúgy, mint az olyan tulajdonságok, mint az egyszerűség, a könnyű telepítés és használat, a könnyű súly, a mobilitás és az alacsony ár. Ezek a tényezők pontosan azok a faktorok, amelyek a kobot (kollaboratív robot) szegmens piacvezetője, az Universal Robots küldetését fémjelzik.


„A legújabb Robotikai Jelentés előrejelzései nem is vághatnának egybe jobban a várakozásainkkal és jövőképünkkel.”

mondja a Universal Robots műszaki vezérigazgatója és alapítója,
Esben Østergaard.
 

„Az Ipar 4.0 keretein belül is marad szerepe a hagyományos ipari robotoknak, azonban a várakozásaink szerint továbbra is a kobot szegmens fogja mutatni a legnagyobb növekedést. Ehhez olyan trendek járulnak hozzá, mint például a növekvő kereslet az emberi érintést igénylő elemeket tartalmazó termékekre és az egyenletesen magas minőségre, valamint a kis- és közepes méretű vállalkozások automatizálási kezdeményezései annak érdekében, hogy gyorsabbá és megfizethetőbbé tegyék gyártási folyamataikat.”


Az IFR ugyancsak az idei évre jósolja az automatizálási igény széleskörű növekedését, beleértve az autó-, az elektronikai-, a gumi- és műanyag-, az élelmiszer-, a gyógyszer-, és a fémipart is. Az előrejelzések szerint Ázsia magasan vezetni fogja a piacot a növekedés terén, de Európa és Amerika is fejlődést fog mutatni, ám kisebb mértékben.
 

 
---
Tevékenység
Első sor
Első sor
Második sor
Második sor
 

 

---

 

 

 

tovabbi hirek

 

 
TOVÁBBI HÍREINK
KOSMEK hidraulikus és pneumatikus megfogók képzés
Szeminárium Budapesten a patinás japán márka robottechnikai fejlesztéseiről: fejcserélők, munkadarab-rögzítők, megfogók a fókuszban!
SOFT ROBOTICS M4FC: SÉRÜLÉSMENTES FOGÁS
Az Ipar Napjai kiállításon bemutatjuk, mint tud az M4FC puha manipulátor, ami különösen az agrár- és élelmiszeriparban bővíti a robotkarok felhasználási lehetőségeit.
Új OnRobot termék: 3FG15 megfogó
Megjelent az új, hengeres munkadarabokhoz ideális, háromujjas OnRobot megfogó 15 kg teherbírással, 20-150 mm nyitással, főként gépkiszolgáló alkalmazásokhoz, a legtöbb robottípushoz.