Főoldal / Szoftver
 

SZOFTVER
2021. 02. 26.

Palettázó szoftver segíti a RUGALMASABB UR-robotos pakolást

A kollaboratív robotok dinamikus terjedésével egyre bővül azoknak a perifériáknak a kínálata, amelyekkel ma már hipergyorsan összeállítható egy robotos alkalmazás. A hardveres eszközök mellett pedig ma már dobozos szoftvermegoldás is létezik, amit kifejezetten a kollaboratív robotos palettázó alkalmazásokhoz fejlesztettek ki.A norvég Rocketfarm által kifejlesztett szoftver, a Pally egyszerű és rugalmasan használható. A Rocketfarm szándéka a Pally-vel az, hogy bárki képes legyen kollaboratív robotos palettázó alkalmazást használni már nagyon kevés képzés után is, és hosszadalmas leállások nélkül, pár perc alatt kivitelezhető legyen a rakatképek közötti váltás a palettázó alkalmazáson belül. A könnyen használható, intuitív kezelőfelületén elkészített rakodási minta alapján a Pally külön programozás szükségessége nélkül utasítást küld az UR robotnak arról, hogyan kell elhelyezni a dobozokat a raklapon.

 

Pally palettázó szoftver
A Pally leegyszerűsíti a robotos palettázó alkalmazások programozásátA Pally jelenleg Universal robotokkal illetve az UR-ral kompatibilis egyéb hardveres eszközökkel alkalmazható.

Használata számos előnnyel jár egy palettázó alkalmazás esetén.


 
Előnyök
könnyű használat
a Pally-vel robotprogramozói tudás nélkül betanítható egy UR robot
megtérülés
átlagosan egy év alatt megtérülő szoftver
megbízhatóság
a Pally-vel rendszere minimális karbantartást igényel
gyors beüzemelés
a legtöbb esetben a programozás legfeljebb 1 nap
pontosság
a dobozok milliméter pontosságú pakolását teszi lehetővé
optimalizált robotműködés
szoftveresen optimalizált mozdulatsorokkal kíméli a robotkart, így növeli annak élettartamát
 

 

 

A Rocketfarmmal megvalósíthatósági próbát is lehet futtatni: honlapjukon a Pally Pallet Builder kalkulátorban az érdeklődőnek csak meg kell adnia a csomagadatokat és a raklapra vonatkozó követelményeket, ami alapján a cég elvégzi a projekt megvalósíthatósági tesztjét, hogy mindenki előzetesen megbizonyosodhasson arról, a kívánt minta megfelelően működik-e a Pallyval és a robottal. Az intuitív Pally Bulider online kipróbálható:  https://palletizer.rocketfarm.no/home
 

A Pally szoftver lényege, hogy egy átlagosan fél napos tréning után maga a felhasználó operátor is képes legyen új rakatképeket kialakítani, így egy új termékre vagy új rakatképre való átállás teljesen költségmentes, és percek alatt megvalósítható legyen, a gyártósor leállítása NÉLKÜL.

A Pally-vel és egy UR16-os robotkarral jelenleg akár 16 kg-os termékek palettázása is kivitelezhető. Kollaboratív módban a Pally kb. 7 ciklus/perc sebességű munkát támogat (amennyiben ezt a rakatkép, a termék és annak súlya megengedik). A magas rakatok pakolása érdekében a rendszer az EWELLIX LIFTKIT-ekkel is kombinálható, illetve az EasyPalletizer-ekkel is működtethető.  

  

   

Kérdése van a Pally-vel kapcsolatban? Forduljon hozzánk bizalommal az info@automat-x.com címen!