Főoldal / Pneumatika

 

A japán KOSMEK több mint 30 éves múltra visszatekintő, mára a gyártásautomatizálásban komoly nemzetközi jelenléttel bíró vállalat, mely világszerte piacvezető az alacsony nyomású hidraulikus és nagy erejű pneumatikus megfogók gyártásában és fejlesztésében. Akár egyedi igény szerint elkészített, minden esetben Japánban gyártott munkadarabrögzítő megoldásait főként fém- és műanyagipari öntödék használják. A KOSMEK több mint 300 szabadalmazott megoldás tulajdonosa, termékei egyedülállóan tartósak, és nem igényelnek karbantartást – ez utóbbira a gyártó 1 millió műveletig garanciát is vállal. A KOSMEK megfogók 3 μm-es pontossággal dolgoznak, és a gyártó nagy figyelmet fordít arra is, hogy egy-egy terméke több funkciót is ellásson, és könnyen használható legyen.

KOSMEK termékskála

  • Munkadarabrögzítések
  • Megfogók
  • Pozicionálók
  • QDCS
  • QMCS
  • KDCS

Bővebben a KOSMEK termékekről
 

A High Power (nagyerejű) sorozat előnyei


Energiamegtakarítás: A nagyerejű pneumatikus rendszernek hidraulikus egységre nem, csupán levegőre van szüksége, ami akár 95%-kal csökkentheti az Ön működtetési költségeit egy standard hidraulikus rendszerhez képest.

Költségcsökkentés: a High Power pneumatikus rendszer induló, üzembeállítási költségei jelentősen alacsonyabbak egy hidraulikus rendszerénél, emellett pedig az üzemeltetési költségek is kevesebbe kerülnek, hiszen Önnek kisebb karbantartási költséggel kell számolnia.

Egyszerűbb kezelés: nincs szükség hidraulikus szerelvényekre, a rendszer könnyedén összeállítható csupán sűrített levegő vezetékekkel. Mindezzel elkerülhetők a folyadékszivárgásból vagy hőhatásból eredő problémák is.

 

Egyszerűbb kezelés: nincs szükség hidraulikus szerelvényekre, a rendszer könnyedén összeállítható csupán sűrített levegő vezetékekkel. Mindezzel elkerülhetők a folyadékszivárgásból vagy hőhatásból eredő problémák is.

 
Nagy erő:
A mechanikus zárfunkciónak köszönhetően a tartóerő a hidraulikus megfogókét is felülmúlja, és nagy sebességű megmunkálást tesz lehetővé.
Displacement amount

Kisebb alapterület:
kisebb hengerek, kompaktabb alkatrészek – a nagy erejű pneumatikus megfogók hozzávetőlegesen háromszoros szorítóerőt fejtenek ki egy azonos méretű pneumatikus hengerhez képest.


Kifogástalan minőség:
az optimalizált megfogóerő nem deformálja a munkadarabot, a tartóerő mégis elég erős, hogy ellenálljon a megmunkálási terhelésnek.


 

Könnyebb súly:
A kisebb alapterület mellé kisebb súly is társul, ami minimalizálja a berendezés terhelését.

 


Biztonsági funkció: a mechanikus önzáró szerkezet és a belső rúgó még levegőnyomás nélkül, 0 MPa-on is garantálja a megfogóerőt, és így a biztonságot.