Főoldal / OnRobot / Speciális alkalmazások
 


OnRobot Robotcsavarhúzó A könnyű ipari és kollaboratív robotokhoz kifejlesztett, intelligens OnRobot Screwdriver-rel könnyen automatizálhatók az összeszerelési eljárások. Az intelligens hibaészlelés és a több csavarméret kezelése konzisztens eredményeket biztosít és jelentősen csökkenti a ciklusidőt.
 

 
 • GYORS, EGYSZERŰ BEÁLLÍTÁS ÉS ÁTÁLLÁSOK: Teljes csavarhúzási megoldás csavaradagolóval, valamint az egyszerű One System beállítási megoldással minden iparágvezető robotmárkához.
 • CSAVARMÉRETEK ÉS -HOSSZAK SZÉLES TARTOMÁNYA: Kezelt csavarméretek M1,6-től M6-ig, akár 50 mm csavarhosszig. A más csavartípusra vagy -méretre történő átállás csak perceket vesz igénybe, lerövidítve az állásidőt és gyorsítva a beruházás megtérülését. 
 • BEÉPÍTETT VÉDELMI FUNKCIÓK: A csavarhúzó a legfeljebb 30 mm hosszú csavarokat mozgás közben behúzza. A biztonsági leállítás automatikusan bekapcsol, ha túl nagy erő hat a csavarra.
 • PRECÍZ NYOMATÉKSZABÁLYOZÁS: 0,15 Nm és 5 Nm tartományban beállítható meghúzási nyomaték a konzisztens és pontos csavarozás érdekében.
 • BEÁGYAZOTT TENGELY: A csavarokat a szerszám behúzza magába és automatikusan behajtja, amint a robotkar a megfelelő helyzetbe kerül, csökkentve ezzel a robotkar mozgását és egyszerűsítve a programozást.
 • ESD-TANÚSÍTVÁNY: Mindenféle összeszerelési környezetben alkalmazható, beleértve az elektronikát is

OnRobot Screwdriver robotcsavarhúzó

A termelékenységet és minőséget javító automatizált csavarhúzás soha nem volt ennél egyszerűbb, intelligensebb és költséghatékonyabb. A minden szükséges elemmel ellátott OnRobot intelligens csavarhúzó felgyorsítja a beállítási folyamatot és a programozást. Csak fel kell szerelni a csavarhúzót bármely iparágvezető robotkarra, felhelyezni rá a megfelelő behajtó bitet, majd megadni a csavar hosszméretét és a meghúzási nyomatékot közvetlenül a robot kezelőfelületén. A precíz vezérlés és a beágyazott tengely kiküszöböli a hosszas beállítási időt és csökkenti a telepítési költségeket, emellett konzisztens, pontos csavarbehelyezést biztosít. A más csavartípusra vagy -méretre történő átállás csupán perceket vesz igénybe, lerövidítve az állásidőt és gyorsítva a beruházás megtérülését.

Az OnRobot Screwdriver és a hozzá kapható csavaradagolók csavarméretek széles körét kezelik M1,6-től M6-ig, akár 50 mm csavarhosszig. Precíz nyomatékszabályozás 0,15 Nm és 5 Nm között. A hagyományos eszközöknél sokoldalúbb és intelligensebb OnRobot Screwdriver észleli, ha a csavart felszedte, továbbá megállapítja, hogy megfelelő-e a hossza és a meghúzási eljárás során megfelelően lett-e behelyezve.

Az eszköz védelmi funkciói alkalmassá teszik kollaboratív alkalmazásokra akár 35 mm hosszú csavarokkal is, amelyeket a csavarhúzó mozgás közben teljesen behúz. A biztonsági leállítás automatikusan bekapcsol, ha a csavar túl nagy terhelést kap a tengelye mentén, és egyúttal fényjelzéssel jelzi a problémát.

Az OnRobot Screwdriver további előnyei:
 • Egyszerű, azonnali beállítás, programozás és üzembe állítás bármely iparágvezető roboton
 • Rendkívül sokoldalúan és rugalmasan, csavarméretek és -hosszok széles körével biztosít gyors átállást   
 • A precíz nyomatékszabályozás és intelligens hibaészlelés kiváló minőséget és konzisztenciát biztosít
 • A beágyazott, tengelyirányú mozgásszabályozás egyszerűsíti a programozást, meggyorsítja a beállítást és javítja a minőséget
Az eszközről bővebb információ a gyártó honlapján itt található, angol nyelvű, részletes adatlapja innen letölthető.

OnRobot SanderAz OnRobot új, elektromos excentercsiszolója szinte minden automatizált felületkezelési alkalmazásban bevethető a nagyoló és finom csiszolástól a polírozáson át egészen a tisztításig. A csiszológép mindennel rendelkezik, ami az azonnali használatba vételéhez szükséges, emellett külső levegőellátás nélkül működik, így nincsenek további költségek vagy bonyolult megoldások, sem a hagyományos sűrített levegős csiszológépek keltette por vagy zaj.
 

 
 • GYORS, EGYSZERŰ BEÁLLÍTÁS ÉS ÁTÁLLÁSOK: Azonnali bevethetőség, gyors programozhatóság és átprogramozhatóság anyageltávolítási és felületkezelési feladatokhoz.
 • MINDENNEL EGYÜTT AZ AZONNALI HASZNÁLATBA VÉTELHEZ: Kommegoldás, mely tartalmazza a csiszológépet, a szabványos párnákat és szemcseméretű lapokat, az erő-/nyomatékérzékelőt és a szemcseméretváltót. 
 • RUGALMASAN ALKALMAZKODIK ANYAGOK ÉS GEOMETRIÁK SZÉLES KÖRÉHEZ: A cserélhető szabványos csiszolókorongok és a könnyen módosítható fordulatszám kiváló minőségű felületkezelést eredményeznek.
 • NINCS SZÜKSÉG SŰRÍTETT LEVEGŐRE: Az erőteljes és tartós elektromos csiszológép nem igényel sűrített levegőt, így jelentősen csökken az üzemeltetési és karbantartási költség.
 • SZEMCSEMÉRETVÁLTÓ IS VÁLASZTHATÓ HOZZÁ: Lehetővé teszi az automatikus váltást a különböző csiszolókorongok között kezelői beavatkozás nélkül.
 • MEGKÖNNYÍTI A HELYI EGÉSZSÉGÜGYI ÉS BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK BETARTÁSÁT: Csökkenti a kéziszerszámok erős rezgése és a finom por miatti munkahelyi sérülések kockázatát.

OnRobor Sander

Az OnRobot Sander mindennel rendelkezik, amire az azonnali használatba vételéhez szükség lehet: plug-and-play csiszolószerszám, szabványos csiszoló- és polírozókorongok választéka, egyszerűen használható szoftver, valamint a választható automatizált szemcseméretváltó és erő-/nyomatékérzékelő. Amire nincs szükség ehhez az elektromos csiszológéphez, az a zajos és drága kompresszor.

Ez a különféle geometriájú és anyagú alkatrészekhez használható, sokoldalú eszköz nagyobb konzisztenciát, jobb felületminőséget és kevesebb selejtet biztosít. A munkahelyi por csökkenthető a szabványos 3M Clean csiszolókorongokkal, a dolgozó sérülésének kockázatát pedig a kézi csiszolók által keltett rezgések kiküszöbölése mérsékli..

Az egyszerű felületkezelési alkalmazások programozása alapvető robotikai tudással is elvégezhető – nincs szükség továbbképzésre. A csiszolószerszám szoftvere automatikusan integrálódik a robot betanító távvezérlőjébe, a szerszámon található kézi „pozíció mentése” gombbal azonban az útpont beállítása a betanító távvezérlő nélkül még egyszerűbbé válik. A csiszológép szoftvere különböző útvonaltervezési lehetőségeket kínál – útvonal kézi irányításból, alakból és pontokból –, és lehetővé teszi a fordulatszám módosítását is, optimalizálva a ciklusidőt és a konzisztenciát. A Universal Robots robotkarok az OnRobot Sander összes funkcióját támogatják, de a csiszológép minden vezető robotmárka rendszerébe egyszerűen integrálható.

Az OnRobot Sander további előnyei:
 • Azonnal egyszerűen üzembe állítható és programozható nagyoló csiszolásra, finom csiszolásra és polírozásra 
 • A teljes csomag minden szükséges elemet tartalmaz a különféle alkatrészeken és anyagokon történő azonnali használathoz
 • A gyors, automatikus csiszolási szemcseméretváltó csökkenti az állásidőt és a manuális munkát
 • Elektromos szerszám (nincs szükség sűrített levegőre), mely növeli a hatékonyságot és a kontrollt
Az eszközről bővebb információ a gyártó honlapján itt található, angol nyelvű, részletes adatlapja innen letölthető.